29/03/2009

TROPEZO O DÍA MÁIS INESPERADO

O Pontevedra de José Aurelio Gay foi truncar a súa espectacular xeira de seis vitorias seguidas cunha inesperada derrota no campo do pechacancelas da categoría: Valladolid B que se impuxo por 3-1. Os de Gay saíron relaxados e permitiron dous goles temperáns dos pucelanos: Pablo Gómez marcaba no 12 e Sergio García no 23- Reaxiu o equipo granate e á volta do descanso reduciu distancias por medio, precisamente, dun home formado na canteira vallisoletana: Xavi Moré, que poñía o 1-2 á volta do descanso. Mais non foron os pontevedreses capaces de culminar a remontada e acabaron encaixando un útlimo gol, o 1-3 definitivo que marcou De la Puente no 61. Curiosamente, os resultados da xornada non apean ao Pontevedra dos postos de promoción. O Racing de Ferrol, que podería terse metido aí pinchou taménao perder estrepitosamente na Malata por 2-4 ante o Real Sociedad B, un equipo que ocupa posto de promoción de descenso. O gran beneficiado entre os galegos é o Celta B que deu a gran sorpresa ao golear ao segundo clasificado no seu campo: 0-3 á Cultural Leonesa. O filial vigués está a completar unha temporada excelente e ponse a só dous puntos do Pontevedra. Marcaron Pichi Álvarez, iago Aspas e Pedro. O Ciudad empatou na casa co Guijuelo e o Lugo sufriu tamén unha dura derrota no Anxo Carro ante a Ponferradina (2-4). O Fabril non sae dos postos de descenso se ben hoxe debe estar feliz polo punto conseguido en Barakaldo. Os fabrilistas con gol de Iván Pérez, que leva catro nos dous últimos partidos, empataron un partido no que estaban cun menos por expulsión de Seoane, no que Manu parou un penalti e no que os aurinegros estrelaron ata dous balóns no pao. (Foto collida na web do Valladolid)