21/03/2009

OS SPURS PERDEN POLOS TIROS LIBRES

Os Spurs perderon (80-77) en San Antonio un igualadísimo partido contra os Celtics por mor do inesperado desacerto de Finley e Parker dende os tiros libres. No último minuto e medio do partido non anotaron ningún dos seis que intentaron (dous Finley e catro Parker), o cal condeonunos á derrota, nun xogo marcado pola extrema igualdade entre os dous equipos. Como era de prever foi un encontro de baixas anotacións, grandes defensas. posesións longas e moita agresividade baixo os aros. Os Spurs contiveron ben a Paul Pierce, que tivo un partido discreto defendido por Roger Mason ou Bruce Bowen, mais non tan ben a Ray Allen (19 puntos) e Rajon Rondo (16) que levaron a iniciativa anotadora dos Celtics. Pola súa banda, Parker daba un auténtico recital de como se prenetra a canastra con xogadas de extrema beleza. Un dos problemas principais dos de Poppovich hoxe foi o tiro exterior. Nos últimos partidos a porcentaxe nos tiros de tres é moi baixa -apenas 4 de 17 esta madrugada. Finley, Mason e Bonner andan coa mirilla desaxustada. No terceiro cuarto Kevin Garnett demostrou que está recuperado da súa lesión, achegando moito no xogo ofensivo (10 puntos, e sobre todo en defensa. O partido, como xa dixemos, chegou moi igualado ao treito final e foi aí cando decidiu o desacerto de san Antonio dende os tiros libres, ante a perplexidade do AT&T Center.
Do resto da xornada salientar a agónica vitoria (94-92) dos Mavericks en Indiana grazas a unha canastra espetacular de Dirk Nowitzki no último segundo, a segunda malleira consecutiva que levan os Knicks no Madisdon. Hoxe ante os Kings . Hoxe ante os febles Kings (121-94), os 40 puntos de JR Smith na vitoria (105-116)dos Nuggets ante os Wizards e segunda derrota consecutiva dos Sixers na súa xira polo oeste . Perderon contra os Warriors (111-119) pese os 23 rebotes de Samuel Dalembert, que obtivo a mellor marca persoal da súa carreira despois de que Shaquille lle sacara as cores o día anterior.