01/03/2009

EN CAÍDA LIBRE

Esta semana a directiva do Celta quixo dar unha mensaxe de tranquilidade, amosando a súa confianza no plantel e no traballo do técnico Pepe Murcia, e situando os principais obxectivos do club no deseño da vindeira temporada. Era unha boa ocasión para que o Celta reparase a súa danada imaxe no campo dun dos equipos fortes da categoría: o Tenerife, terceiro clasificado. Pero non foi así porque aos dez minutos os vigueses xa tiñan dous goles encaixados. O estado anímico do equipo no seu conxunto está baixo mínimos e calquera circunstancia adversa parece insuperable. Cos dous goles en contra, o Celta non amosou a máis mínima capacidade de reacción- inda que por segunda semana consecutiva fixo un troco antes do descanso- e puido encaixar moitos máis goles de non ser polas intervencións do seu mellor home nesta nefasta temporada: Notario. Se no vestiario, durante o descanso, Pepe Murcia quixo insuflarlle algo de ánimo aos seus para o que quedaba de partido, pouco persuasivo puido ser, pois o equipo continuou coa apatia acostumada e un dos grandes goleadores da Segunda, Nino, puxo o 3-0 no 57. O Celta, de alí o final, adicouse a conservar o marcador, pois a inercia do partido podería ter desembocado nunha tremenda debacle. Nestas difíciles circunstancias, e cun tercio da temporada aínda por diante, o celtismo non ve trazas de recuperación mais ve xa a só cinco puntos o temido descenso. Unha situación crítica na que parece ser necsaria algunha medida que, cando menos, desentumeza a apatía instalada en todos os estamentos do club.