22/03/2009

HAT TRICK DE KANOUTÉ

O Sevilla gañou onte de xeito contundente ao Valladolid por 4-1. O dianteiro de Mali, Fredèric Kanouté marcou tres dos catro goles do seu equipo. O Valladolid chegaba ao Sánchez Pizjuán coa oportunidade de encaramarse á parte alta da clasificación, onde Dépor, Málaga, Vilarreal, Atlético, Valencia e mesmo Sevilla, loitan polo pastel europeo. O equipo de Mendilibar está a facer unha campaña ben meritoria malia a modestia do seu plantel. A chave un xogo colectivo de máxima solidariedade, con presión abafante sobre o rival, e a ansia tamén de trabar arriba mediante a rapidez e mobilidade dos seus avanzados. Mais nesta estratexia vai tamén un enorme risco, e é que o Valladolid expón en exceso as costas da súa defensa. O Sevilla explotouno e ben cedo atopou premio grazas a xenialidade de Kanouté, quen con apenas un toque desbordou o seu marcador e plantouse so ante Justo Villar para cruzarlle o balón. Era o minuto 7 e o partido púñase de cara para o Sevilla. O Valladolid non tiña necesidade de trocar o seu sistema. Seguiu insistindo na presión e na velocidade dos avanzados e no minuto 21 acabou empatando grazas a unha falta que Canobbio puxo maxistralmente na cabeza de Goitom, que só tivo que empuxala. O partido seguiu na mesmo tónica, inda que o Sevilla demostrou máis xogo que outras veces. Sorprendeu o bo rendemento de Romaric pegado na banda esquerda. Inda que o 2-1 chegou pola dereita, nunha xenial internada de Jesús Navas, chegada á liña de fondo e pase atrás para que Kanouté de magnífica volea puxera o balón no pao longo. Co 2-1 chegouse ao descanso. Na reanudación entrou o arxentino Pierotti e o xogo do Sevilla foi, se cadra, máis dinámico aínda e o Valladolid comezou a acusar o cansanzo. Luis Fabiano marcaba o 3-1 no minuto 58 e Kanouté o 4-1 no 70, ao cabecear espectacularmente un gran centro de Fernando Navarro. O Pizjuán gozou por fin esta temporada dun partidio con gran dominio dos seus e demostración da gran pegada dos sevillistas.
Tampouco fallou o Vilarreal ante un Athletic que non acaba de sumar en Liga, de tan ilusionado que está na Copa. Os de Caparrós xogaron ben e plantáronlles cara aos de Pellegrini. dispuxeron de ocasións claras mais tamén deixaron os espazos atrás necesarios para que aparecese Ariel Ibagaza, xenial durante o último mes, que se inchou a poñer pases inverosímiles nos pés dos seus compañeiros. Despois de varias ocasións claras marcou Santi Cazorla. No treito final do partido Ibagaza retirouse do campo baixo a ovación do Madrigal. Entrou no seu lugar Mati Fernández, quen tamén aproveitou os espazos para dar mostras da súa calidade, sobre todo no seu gol que puxo o 2-0 definitivo. (Foto de superleagueformula)