28/03/2009

CARMELO ARRASA EN DALLAS

Carmelo Anthony exhibiuse en Dallas no partido máis interesante da xornada desta madrugada (103-101). A derrota é preocupante para os Mavericks, pois prodúcese ante os Nuggets, un rival directo e á espera de visitar Cleveland, que só perdeu un partido na súa cancha no que vai de temporada. Carmelo meteu 43 puntos e apañou 11 rebotes, ademais de asumir a responsabilidade nos minutos decisivos do partido. Os Mavericks, sen Jason Kidd nin Josh Howard por lesión foron a rebufo todo o partido. Ao comezo do último cuarto ían 10 por abaixo e emerxeu a figura de Barea para meterlle emoción ao partido a base de triples. Insuficiente ante a actuación memorable de Carmelo, ben escoltado por J.R Smith. Entre os dous anotaron 65 dos 103 puntos do seu equipo. Mentres, os Hornets, sen Stojakovic nin Tyson Chandler, perderon (93-103) no Madison Square Garden ante uns Knicks que levaban seis partidos sen gañar. Os de Chris Paul están nunha dinámica moi irregular e ocupan agora mesmo o posto sétimo na Conferencia Oeste. Unha situación preocupante que deixa ver como Byron Scott, alén de Chris Paul e David West, ten un  plantel máis ben escaso para cumprir coas aspiracións do equipo. E en Nova Jersey os Lakers, que andan de xira polo Leste, gañaron (103-95) grazas a unha actuación descomunal de Pau Gasol (36 puntos, 11 rebotes e 7 asistencias). O catalán foi o líder indiscutible do seu equipo, pois Kobe tivo un día máis que discreto (leva uns últimos partidos algo baixo). O partido rompeuse no terceiro cuarto grazas a un parcial de 24-2 para os californianos. Porén, a segunda unidade de Jackson non estivo á altura e non soubo administrar intelixentemente a vantaxe no marcador. Os Nets tiveron opcións de remontar ata o último minuto, mais cando os Lakers se sentían realmente ameazados aparecía grandioso Pau Gasol en defensa e en ataque. Na xornada gañaron tamén os tres líderes do Leste: Cleveland Cavaliers a Minnesotta Timberwolves (85-107), Boston Celtics a Atlanta Hawks (99-93) e Orlando Magic a Milwaukee Bucks (94-110). Os Sixers perderon (100-95) na súa propia cancha ante os Bobcats que xa lle botan o bafo na caluga aos Pistons, oitavos da Conferencia. Dalembert tivo máis unha vez unha penosa actuación (4 puntos e 4 rebotes en 22 minutos). O mellor: Iguodala con 25 puntos.