27/03/2009

O BARÇA ACABA CO MEIGALLO

O Barcelona respira. Acabou co meigallo que lle fixera perder os seus últimos sete partidos ante o Tau. E fíxoo con autoridade. Perder onte sería renunciar practicamente a calquera opción de entrar na Final Four. Os baskonistas empezaron como sempre metidos no partido, e remataron o primeiro cuarto con vantaxe no marcador (23-34), mais a partir do segundo o Barcelona foi marcando as difrencias ata o 85-62 final. O brasileiro Tiago Splitter, que está dando un rendemento moi pobre nestes cuartos, meteuse axiña en problemas de faltas persoais e o Barcelona aproveitou para impoñerse no xogo interior, grazas sobre todo a Ersan Ilyasova (16 puntos e 10 rebotes) e Fran Vázquez (14-10) que foi o xogador con máis valoración do partido. Ademais, ao acerto exterior de Navarro uniuse onte o do base esloveno Jaka Lakovic, cuxa reaparición é unha peza fundamental nas aspiracións dos cataláns. O TAU apenas demostrou capacidade de reacción ante un Palau entregado. A eliminatoria viaxa agora, plena de emoción, ata Vitoria.
Outra eliminatoria que se iguala é a que enfronta o Panathinaikos e o Montepaschi Siena. Os italianos asaltaron a cancha dos gregos (79-84) e poñen de cara a eliminatoria. McIntyre (24 puntos) e o lituano Kaukenas foron os máis destacados dos italianos, mentres que no Panathinaikos Jasikevicius, Pekovic e Spanoulis volveron ter unha actuación demasiado discreta.
No Paz e Amizade, o Olympiacos puxo o 2-0 ante o Real Madrid (79-73). Os do Pireo dominaron o partido dende os primeiros minutos. Ao principio, Printezis e Vujcic amargaron os seus defensores no xogo interior. Massey, Hervelle e Van den Spiegel, víronse superados unha e outra vez. Só Reyes resistiu e fixo un gran partido (27 puntos e 9 rebotes). Greer asumiu a responsabilidade anotadora e Papaloukas dirixiu maxistralmente o xogo do seu equipo. Mais o Madrid reaxiu no último cuarto grazas a unha defensa zonal 2-3 e ao acerto anotador de Louis Bullock. Finalmente, o Madrid tivo opcións de remontar ata o último minuto pero agora terá que confiar en remontar a eliminatoria en Vista Alegre.
No outro partido de cuartos, o Partizan de Belgrado volveu dar unha moi pobre imaxe na cancha do CSKA de Moscova (77-50). Aos serbios cústalles un mundo anotar ante a seria defensa dos de Messina, que parece que pasarán á Final Four sen facer demasiados esforzos. (Foto da web da Euroliga)