18/04/2009

A VOLTA DUN CLÁSICO

O Wolverhampton Wanderers certificou hoxe o seu ascenso á Premier League despois de gañarlle 1-0 ao Queen´s Park Rangers. É o primeiro equipo que o consegue. Trátase dun clásico do fútbol inglés que xa levaba cinco anos sen disputar a máxima categoría. Da cidade mineira do mesmo nome, no centro de Inglaterra, o Wolverhampton, creado en 1877, é un dos clubes fundadores da Liga en 1888. Un dato curioso é que é o cuarto mellor equipo na clasificación histórica do fútbol inglés, só por detrás de Manchester United, Liverpool e Arsenal. O seu estadio, o Molineux, é tamén un dos máis vetustos das illas, do ano 1888. No palmarés dos wolves hai tres títulos de Liga, conseguidos na década dos 50 (1953-54, 1957-58, 1958-59) sendo adestrador Stan Cullis, sen dúbida o personaxe máis iimportante da historia do club. Ten tamén catro copas (1899, 1908, 19949, 1960). En 1972 perderon a final da UEFA ante o Tottenham Hotspur. Esta temporada, dirixido por Mick McCarthy, destacou o dianteiro Ebanks-Blake, que marcou 25 goles, entre eles o da vitoria de hoxe e, xa que logo, o prezado ascenso. (A foto da celebración do gol de The Guardian).
O Chelsea á final da FA Cup tras gañarlle ao Arsenal nas semifinais. Esta fin de semana dispútanse as semifinais da FA Cup, con tres semifinalistas que tamén o son da Copa de Europa. Arsenal e Chelsea enfrontábanse nun partido ben interesante, visto o excelente momento dos dous equipos londinenses. O xogo foi disputado e vistoso e o Arsenal adiantábase ao cuarto de hora ao rematar Walcott unha boa xogada colectiva pola banda esquerda. Pero o Chelsea non se arredou e empatou antes do descanso por medio de Malouda. ao final, no 84, como tantas outras veces emerxeu a figura do gran Dider Drogba para certificar a vitoria dos blues e o seu pase á final, onde agardará polo gañador da outra semifinal, entre Manchester United e Everton.
Diego Tristán marcou o seu segundo gol na Premier. Na Premier disputáronse os partidos nos que non estaban implicados os semifinalistas da FA Cup e destacaba o partido entre o Aston Villa e o West Ham en Villa Park. Axiña se adiantou o equipo de Martin O Neil grazas a un gol de Emile Heskey. Os de Birmingham foron mellores no primeiro tempo, grazas á mobilidade arriba de Ashley Young, Heskey e John Carew. O West Ham intentouno cun fútbol de bo gusto pero escasa pegada, con Diego Tristán de titular, lento e torpón coma nos seus últimos anos no Dépor, pero coa total confianza do seu técnico Gianfranco Zola. No segundo tempo, o West Ham foi máis incisivo e o Villa comezou a pagar o pésimo estado físico co que chegou ao treito final da temporada. Os londinenses rondaron o empate ata que nunha xogada á saída dun córner, Tristán desviou intelixentemente coa cabeza un disparo de Mark Noble para acadar o empate. É o segundo gol de Diego na Premier despois daquel primeiro de rebote e en fóra de xogo.