20/04/2009

PRIMEIRAS SORPRESAS

Comezaron os play offs cun auténtico sorpresón.
Os Bulls venceron (105-103) aos Celtics en Boston despois dunha prórroga e dun partido memorable de Derrick Rose, que igualou a marca histórica de puntos nun debut en playoffs de Karem Abdul-Jabbar (36 puntos). Ademais deu 11 asistencias e apañou 4 rebotes. Os Celtics acusaron en exceso a baixa de Kevin Garnett e non puido cos homes altos de Vinnie Del Negro. Especialmente espectacular estivo Joakim Noah, con 17 rebotes. O veterano Brad Miller dende o banco colaborou con outros doce. Ademais, non tiveron o seu día os outros dous piares do big three. Pierce, moi ben defendido durante todo o partido, quedou nuns modestos 23 puntos e errou un tiro libre decisivo para evitar a prórroga, mentres que Ray Allen só sumou catro puntos (1 de 12 en tiros de campo) en corenta minutos. Apenas Rajon Rondo deu a cara polos de Boston con 29 puntos, 9 rebotes e 7 asistencias. Os peores prognósticos para os de Massachussets comezan a coller trazas despois do primeiro choque e agora están obrigados a gañar cando menos un partido no United Center. Queda por ver se Derrick Rose, alén de facer un debut alucinante é capaz de completar unha elimintoria alucinante. (Xogador do Partido: Derrick Rose)
Os Cavaliers non deron opcións a Detroit. Lebron James non quixo agardar para demostrar que é o gran líder dun dos grandes favoritos para o título. Coa súa contribución (38 puntos, 8 rebotes e 7 asistencias) marcou a diferencia con respecto a uns Pistons que só resistiron ata mediado o terceiro cuarto. Ao final a máquina dos Cavs comezou a furar ata deixar a vantaxe final en 18 puntos (84-102). Canda James destacaron os 12 puntos e 10 rebotes de Ilgauskas. Nos Pistons, apenas Stuckey chegou aos 20 puntos. No anecdótico dicir que Lebron, alén do seu partido deixou unha xogada para a lembranza e que cuestiona a súa condición humana. Pechou o segundo cuarto cunha canastra dende medio campo que deixou estupefacta á torcida de The Q. (Xogador do partido: Lebron James)
Dallas tamén sorprende. O de Dallas tamén foi sorprendente. Gañaron (105-97) e convenceron na cancha dos San Antonio Spurs. Non necesitaron ademais dun partido extraordinario de Dirk Nowitzki (19 puntos e 8 rebotes). Os Mavericks fixeron un partido magnífico, defendendo cunha intensidade descoñecida. O portorriqueño Barea estivo inmenso no segund tempo parando e desesperando a un perplexo Tony Parker. Apenas as canastras a táboa de Duncan e as triples de Finley e Mason (10 de 13 en tiros de tres para os Spurs) impediron que os Mavs pechasen o partido moito antes. Ademais de Barea cómpre salientar o gran partido de Josh Howard (25 puntos). (Xogador do partido: José Juan Barea)
Yao Ming impuxo o seu poderío. Baixón no Rose Garden despois da contundente vitoria (108-81) dos Rockets ante Portland. O gran protagonista foi Yao Ming, ao que foron incapaces de parar os pívots dos Blazers: Pryzbilla primeiro e Oden despois. O chinés, con 24 puntos con pleno de acertos en tiros de campo (9 de 9) e tiros libres (6 de 6), e 9 rebotes, foi o líder do seu equipo á hora de deixar pechado o partido xa no primeiro tempo (62-44). Nick Adelman administrou perfectamente os tempos dos seus homes, ata 12 xogadores participaron activamente na rotación, e conseguiu un magnífico 58% de acerto en tiros de campo. Aaron Brooks foi o máximo anotador do seu equipo con 27 puntos (5 de 8 en triples). Os Blazers terán que mellorar moito primeiro para parar a Yao nos días vindeiros e logo para mellorar as súas prestacións ofensivas ante uns Rockets moi serios en defensa. Só dous xogadores do equipo de McMillan superaron os 10 puntos de anotación: Brandon Roy (21) e Greg Oden (15). (Xogador do partido: Yao Ming)
Os Lakers sen problemas. O equipo de Phil Jackson demostrou no primeiro partido de play offs que poucas concesións está disposto a darlle aos seus rivais (100-113). Saiu dominador ante os Jazz e xa no descanso gañaba de 22. A diferencia doutras ocasións na Liga Regular, non se despistou e soubo administrar con intelixencia a súa vantaxe no marcador. Destacou o gran partido de Trevor Ariza en defensa e en ataque (21 puntos). Os Jazz moito terán que mellorar se pretenden gañar algún partido no Staples. Os mellores, como non, Deron Williams (16 puntos e 17 asistencias) e Carlos Boozer (27 puntos e 9 rebotes). (Xogador do partido: Trevor Ariza)
Os Sixers gañan tras unha gran remontada no último cuarto. Philadelphia deu un gran paso adiante nas súas aspiracións de dar a sorpresa na súa eliminatoria ante os Magic. Gañaron (100-98) grazas a unha canastra de Iguodala a falta de dous segundos un partido que perdían de 18 contra o final do terceiro cuarto. Dwight Howard non escatimou o seu poderío baixo os aros: 31 puntos e 16 rebotes, pero non o acompañaron os tiradores, cun pobre 5 de 18 en tiros de tres. Os Sixers, pola contra estiveron moito máis acertados cun 51,2 en tiros de campo e 7 de 12 en triples, destacando nesta faceta, como sempre acontece nos partidos importantes, o veterano Donyell Marshall que anotou tres triples no último cuarto. Andre Iguodala foi o mellor do seu equipo con 20 puntos, 8 rebotes e 8 asistencias, Miller fixo un 15-7-7 e Louis Williams dende o banco achegou 18 puntiños. Os Sixers, como o ano pasado, volven ofrecer a súa mellor versión ao comezo dos play offs. (Xogador do partido: Andre Iguodala)
Batacazo dos Heat. Atlanta Hawks foi inmisericorde con Miami (64-90). Saíron superenchufados de inicio, cunha intensidade defensiva encomiable e anularon por completo o xogo de Miami, no que nin sequera Dwyane Wade atopaba o camiño da canastra. O segundo cuarto, cun 18-35 a favor dos de Georgia, acabou definitivamente co partido. Seis homes dos Hawks superaron os 10 puntos de anotación mentres que en Miami só o conseguiron dous: Beasley fixo 10 pelados e Wade quedou en 19, cando fixera máis de 20 nas súas últimas doce aparicións en playoffs. Miami pagou a súa inexperiencia e corre o risco de que cando se dea conta da esixencia da postemporada sexa demasiado tarde. Os Hawks tiñan moi claro o que estaban xogando. (Xogador do partido: Josh Smith)
Pobres Hornets. Nuggets e Hornets confirmaron no primeiro partido dos playoffs a imaxe que viñan dando nos últimos partidos de Liga Regular. Os Denver Nuggets son unha máquina de facer baloncesto no que o talento individual acabou confluíndo nun proxecto consistente de equipo, grazas en boa medida ao papel de Chauncey Billups, que fixo un partidazo con 36 puntos e 8 rebotes. Os Hornets, pola contra, son un equipo que cada vez máis parece depender en exclusiva da calidade de Chris Paul e David West. Inda por riba, nin o un nin o outro tiveron un partido especialmente afortunado polo que non é de estrañar o avultado marcador final (84-113). (Xogador do partido: Chauncey Billups) (Foto da web da NBA)