27/04/2009

O PORTO NON CEDE

Non son moito de apostar, pero non tería moito medo en apostar unha parte moi prezada do meu corpo a que o Porto vai gañar a Liga Portuguesa. O Sporting segue a catro puntos, é certo, e non decae na persecución, pero é tal a superioridade que transmite o equipo do Jesualdo Ferreira que parece imposible pensar nun desenlace inesperado do campionato. Onte, o Porto xogaba na casa ante o Vitória de Setúbal sabedor de que o Sporting non errara no seu partido ante o Estrela de Amadora. Ferreira tiña dúas baixas importantes: o Lucho González e o Hulk, pero supliunas con dous homes que están a cumprir sobradamente: Mariano González e Farías. O adestrador sadino, Carlos Cardoso, foi descaradamente polo empate. Puxo dúas liñas de cinco a protexer a área e achicar canto balón se achegase pola porta de Kieszek. Así que o guión foi o esperado. No principio do partido, atacou o campión con certa soltura. O balón chegaba ás bandas, Mariano pola dereita e o incansable Cissokho, que por certo debutara en Portugal co Vitória, pola esquerda, pero a defensa verde rexeitaba con máis ou menos problemas os centros á área. E os portistas comezaron a cansar de bater contra un muro, polo que en determinados momentos entraron nunha certa inoperancia no seu xogo que desesperou ao público do Dragão. Nos momentos de maior aborrecemento, mesmo o Vitória de Setúbal organizou unha expedición á área contraria que a piques estivo de darlle un disgusto a Helton. Bruno Gama aproveitou a empanada de Tomás Costa no lateral dereito, e quixo sorprender cunha vaselina ao gardarredes, que despexou a córner. No segundo tempo, Carlos Cardoso blindou aínda máis o autobús. Retirou a Bruno Gama e Leandro Lima, os seus dous mellores xogadores do ataque (por certo, ambos os dous cedidos polo Porto) e meteu outros dous homes defensivos. Mal lle saíu a xogada porque ao pouco Lisandro López desfacía nunha xogada de gran sutileza, a mesta arañeira do Vitória. O arxentino, moi romo esta temporada, recupera as sensacións da pasada. Conseguido o máis difícil, o resto do partido foi moito máis agradecido. O propio Lisandro marcou o segundo e ‘Cebolla Rodríguez’ case mete o terceiro nunha excelente xogada que rematou cun disparo ao pao. Nos últimos dez minutos, Jesualdo Ferreira deulle a oportunidade a xogadores que están a contar con poucos minutos: Guarín, Tarik e Rabiola. O Sporting, como dixemos, non tropezou en Alvalade ante o Estrela de Amadora, que viña de gañarlle na Taça ao Porto. Como a pasada semana Liedson marcou o gol da vitoria, no minuto 10 do segundo tempo. Helder Postiga adiantara aos franxiverdes aos 19 minutos mentres que Goianira empataba pouco antes do descanso. Outra loita interesante é a do cuarto posto. Nacional de Madeira non cede.Gañoulle 1-2 en Lisboa aos Belenenses. Desta vez non marcou Nenê. O Sporting Braga segue a un punto grazas a un gol no último minuto do ex do Porto Alan ante o Trofense. (Foto da web do Porto)