22/04/2009

O LIVERPOOL AFAISE Á LOUCURA

O Liverpool, despois de anos nos que Benítez quixo asegurar antes que nada a seguridade defensiva e o orde táctico, decidiu, neste treito final de temporada, recuperar o espírito do Ali Sami Yen, cando remontaran o 3-0 ante o Milan na Final da Champions, e aboarse á loucura para solucionar partidos complicados. Non é normal que un equipo repita un resultado de 4-4 en menos dun mes e ante un equipo de primeiro nivel, pero é que o Liverpool ten unha capacidade innegable para marcar cando as cousas lle veñen mal dadas. É un boxeador impenitente que inda que estea contra as cordas sempre ten folgos para asestar un bo dereitazo e recuperar a posición. O Arsenal, moi mellorado dende a volta de Fábregas, chegou a Anfield disposto a demostrar que volve ser un dos catro grandes de Inglaterra, despois das dúbidas da primeira volta, e fixo un gran partido. Nun xogo de ida e volta adiantáronse os londinenses a seis minutos do descanso grazas a un gol do ruso Andrei Arshavin. Había moitas dúbidas sobre a capacidade do peterburgués para aclimatarse na esixente Premier, pero o certo é que a resposta está sendo francamente boa. Ademais do seu talento inmenso, ten carácter e orgullo para non pasar desapercibido. Onte marcou os catro do seu equipo, demostrando un inesgotable rexistro de recusos ofensivos e, sobre todo, non acorou en ningún momento malia a intensidade do partido. O Liverpool reaxiu tras o descanso e, como diciamos, cando pon a directa non lle costa nada marcar. Torres no 50 e Benayoun no 55, puñan por diante aos reds. O problema é que o Liverpool cando apela á épica acaba contaxiándolle a paixón aos seus rivais. Arshavin en tres minutos volveu adiantar ao Arsenal despois de senllos despistes de Arbeloa e Fábio Aurélio. O partido, con vinte minutos por diante estaba lonxe de rematar. Torres, tres minutos despois do 2-3, empataba novamente. O de Anfield era un disparate dos que entusiasman aos afeccionados e dos que logo se sabe que non van acabar sen que pasen moitas máis cousas. No 90, Arshavin puña o 3-4, pero o Liverpool non perdoa. Benayoun empataba no último suspiro. Malia a grandeza do xogo, os de Benítez dan un paso atrás nas sús aspiracións ligueiras. Despois da vitoria do Manchester United por 2-0 en Anfield ante o Portsmouth, están xa a tres puntos cun partido máis. Os de Ferguson anotaron ben cedo cun gol de Wayne Rooney. Custoulle sentenciar o partido mantendo a incertidume nas bancadas. Marcou o segundo Michael Carrick a falta de nove minutos para o final. Tamén perde case todas as opcións ligueiras o Chelsea, que tropezou na casa ante o Everton (0-0). O Newcastle perdeu 1-0 co Tottehnham en White Hart Lane e cada vez vese máis metido na Premiership. (A foto de Arshavin da web da UEFA).