10/05/2009

RESPIRA NEWCASTLE

O Newcastle conseguiu a primeira vitoria da época Alan Shearer e, coas mesmas, saíu momentaneamente dos postos de descenso despois da derrota do Hull City no seu propio campo ante o Stoke. A vitoria das 'pégas', ten especial relevancia por canto foi, ademais, ante un rival directo, o Middlesborough, que parece condenado a xogar na Championship o vindeiro ano, e por canto os xogadores de Shearer houberon de remontar un temperán gol en contra. Aos dous minutos do inicio Habib Beye meteu o balón na súa propia porta despois de que Harper rexeitase un disparo de Tuncay. Por fortuna para os branquinegros o gol do empate non tardou demasiado. Steven Taylor marcou ao aproveitar o rexeite dun disparo de Viduka ao pao. Coas táboas, o Newcastle volveu demostrar a súa incapacidade para o xogo combinativo, confiando a súa sorte ao contrataque ante un 'Boro' con máis iniciativa. A medida que pasaban os minutos os seareiros de St. James´vivían con desacougo a posibilidade dun empate que deixaría descontentos aos dous equipos. Shearer remexeu no banco e a xogada saiulle ben. O nixeriano Oba Martins entrou no campo por un gris Michael Owen -a quen se lle diga que foi Balón de Ouro!- e non tardou un minuto en marcar o 2-1. No treito final, o Newcastle aproveitou o nerviosismo e a necesidade do Middlesborough e outro home que entrara do banco, o dinamarqués Lovenkrands, marcou o 3-1 definitivo. Un respiro inmenso para o Newcastle que sae momentaneamente do pozo, grazas ao terrorífico treito final da Liga do que fora na primeira volta equipo revelación: o Hull City de Phil Brown que perdeu no seu campo ante o Stoke City, que non se xoga nada. Na loita polo título ninguén cede. O Manchester United volveu resolver con brillantez. Afrontaba un difícil derbi ante o City e todas as posibles incertezas aclarounas Cristiano Ronaldo cun novo trallazo de falta directa. O peleón Carlos Tévez puxo o 2-0 antes do descanso e garantiu a vitoria definitiva. Sorprendente resultou a reacción de Cristiano Ronaldo despois de que Ferguson decidise trocalo ao cuarto de hora do segundo tempo. O de Madeira marchou da cancha cun notable cabreo que quixo exteriorizar á vista do técnico escocés e de toda a torcida de Old Trafford. Tampouco cede o Liverpool, que gañou con claridade (0-3) ao West Ham United. Había tamén duelo directo entre os dous damnificados das semifinais da Champions. O Chelsea arrollou no Emirates ao Arsenal por 1-4. Por último, destacable a vitoria do Fulham ante o Aston Villa, que pon o equipo de Hodgson sétimo, por diante de Tottenham, West Ham e City. (Foto da web da UEFA)