04/05/2009

A IRRUPCIÓN DE ANDREA PECILE

O Breogán acadou unha vitoria importantísima en Tenerife na cancha do Ciudad de La Laguna. Pódense salientar tres aspectos fundamentais da vitoria. O primeiro foi a capacidade de sufrimento do equipo, que remontou un marcador de nove puntos en contra no remate do terceiro cuarto. A segunda é que unha vez máis Brian Cusworth estivo inmenso, demostrando porque é o xogador que acumula maior valoración na competición. Fixo 25 puntos e 10 rebotes. A terceira é que por fin irrumpiu o gran baloncesto do italiano Andrea Pecile, que fixo o seu primeiro gran partido coa camisola breoganista e tras recuperarse dunha lesión. Anotou 19 puntos cun decisivo 11 de 11 dende a liña de tiros libres. É fantástico saber co italiano estará a ton para as eliminatorias polo ascenso. Como contrapartida, alén de Cusworth e de Pecile actuación discreta do resto do equipo que sufriu demasiado (os canarios erraron un triple sobre a buguina no ultimo suspiro) para superar a un equipo inferior. Os lugueses practicamente confirmaron o cuarto posto no remate da Liga Regular.
Pola súa banda, o Rosa segue a súa particular loita por non rematar no último posto. Volveu dar a cara (88-84) nunha cancha complicada, en Málaga, ante o Clínicas Rincón, nun partido no que Taylor monopolizou o xogo ofensivo dos santiagueses. Insuficiente, en todo caso, para superar un rival no que estivo inmenso o pívot brasileiro Paulo Prestes, con 28 puntos e 11 rebotes. (Foto de Pecile da web do Breogán)