09/05/2009

DURO GOLPE PARA OS ROCKETS

Houston perde o partido (108-94) e a Yao Ming. O pivot chinés dos Houston Rockets, Yao Ming, tivo que abandonar o partido despois de resentirse dos seus problemas de xeonllo e finalmente será baixa no que resta de temporada. Un pao demasiado duro para o equipo de Adelman, que ata agora estáballe a dar moita guerra aos Lakers. O terceiro partido, primeiro en Texas, foi vibrante e igualado e apenas se desequilibrou no terceiro cuarto cun parcial de 14-24. Os californianos están demostrando nesta serie que, polo xeral, o equipo que máis apreta á volta dos descansos é o que ten máis papeletas de levar o gato á auga. Kobe foi o máximo anotador do seu equipo con 33 puntos inda que cunha selección de tiro mellorable. Gasol tivo unha actuación máis discreta e debeu respirar cando viu marchar mancado a Yao Ming, pois o chinés estáballe a gañar a partida (19 puntos e 14 rebotes). Lakers recuperan o factor cancha e poden sentenciar a serie se gañan o cuarto partido, no que o discreto Chuck Hayes terá que suplir a Yao. (Xogador do partido: Kobe Bryant)
Carmelo pon o 3-0 no último segundo. Denver acadou a vitoria (106-105) en Dallas, grazas a unha xogada polémica. Carmelo Anthony anotou un triple despois de que Antoine Wright se matase por facerlle faltas persoais que os árbitros non pitaron. É curioso ver como un equipo protesta porque non lle piten unha falta na súa contra, pero é que ese era o obxectivo último do equipo de Carlisle. Os Nuggets están xa a un paso das finais de Conferencia. O impredicible Carmelo Anthony con 31 puntos e o racional Chauncey Billups, con 32, foron os mellores do seu equipo. Nos Mavericks, segue Nowitzki promediando na serie máis de 30 puntos, pero a diferencia da serie ante os Spurs, acúsao o bo funcionamento do xogo colectivo. (Xogador do partido: Carmelo Anthony)
Inconmensurable Lebron: O MVP da Liga segue inconmensurable na súa procura do anel. Onte estivo en practicamente todas as accións ofensivas dos Cavs, que a diferencia dos dous partidos anteriores tivo que agardar a terceiro cuarto para marcar a súa evidente superioridade sobre Atlanta Hawks. Lebron James anotou 27 puntos, apañou 12 rebotes e deu 8 asistencias, para un marcador final de 97-82. (Xogador do partido: Lebron James)
Orlando pon o 2-1 (96-117). Como comentabamos no post sobre o segundo partido, esta serie antóllase longa, dura e complicada. Cada partido é de resultado incerto e cada día eríxese un novo xogador en protagonista. Os Orlando Magic estiveron moi serios grazas, sobre todo ao bo partido de dous homes fundamentais no seu sistema: Rashard Lewis (28 puntos) e Hedo Turkoglu (24). Van Gundy recupera ademais ao rookie Courtney Lee, que volveu cunha boa actuación nos poucos minutos que estivo en cancha. Nos Celtics, apenas Pierce con 27 puntos estivo nos seus números. (Xogador do partido: Rashard Lewis)