22/02/2009

PRIMEIRAS VÍAS DE AUGA NO BARÇA

O Barça navigaba ata agora pola Liga maxestosamente coma un trasatlántico de luxo, pero onte, o Titanic de Guardiola descubríu as primeiras vías de auga. E fíxoo no día máis inesperado, ante un contrario que malia a súa pobre clasificación na táboa, non ía ser recibido con desdén por canto é o gran rival. En cambio, Pochettino gañoulle a partida a Guardiola. Saíu sen complexos a presionarlle moi arriba ao Barcelona, que non atopaba ocasións claras de gol, agás algúns chispazos soltos de Messi ou Alves. Ademais, os pericos aproveitaban calquera oportunidade para meter o partido nunha dinámica de crispación que lles favorecera. E abofé que lles saíu ben, pois xa no minuto 38, o colexiado Delgado Ferreiro, un pouquiño verde, expulsou a Keita por unha entrada que non era merecente de tal sanción. O caso é que o Barça púxose máis ansioso aínda e o Espanyol aproveitou para facerse dominador do partido, sobre todo no emocional. así, a comezos do segundo tempo aproveitou unha contra para adiantase no marcador. Nené deixoulle un preciso centro á cocorota de De la Peña, que poñía o 0-1. Aos cinco minutos, o propio De la Peña aproveitaba un erro lamentable de Victor Valdés para marcar o segundo. O Barça púxose aínda máis nervioso e Guardiola quitou a Eto´o do campo para poñer a Gudjohnsen e situar a Sergi Busquets como dianteiro centro, nunha decisión tan sorprendente como de escaso proveito. Con todo, o Barça atopou o gol nunha xogada a balón parado que remachou Touré despois dun rexeite. Inda lle quedaba tempo ao Barça, pero non chegou o empate, nin sequera pareceu rondar demasiado a área de Kameni. O Espanyol converteuse con esta vitoria no primeiro equipo na Historia da Liga que vence no campo do líder sendo pechacancelas. O Barça, en cambio, comeza a sentir na caluga o bafo dun espléndido Madrid que onte acadou a súa novena vitoria (6-1) consecutiva cunha exhibición de fútbol ante o seu público. Meteulle seis goles en corenta e cinco minutos a un pobre Betis que só puido marcar por medio de Oliveira, e xa está a só sete puntos do Barcelona de Guardiola. É certo que todos os grandes equipos poden ter un día malo, e o máis normal é que o Barça siga liderando a Liga con velocidade de cruceiro, pero o certo é que nas últimas dúas xornadas xa cedeu cinco puntos ante a planadora madridista, e a angustia pode comezar a instalarse nunha casa tan aprensiva como a blaugrana. Non parece posíbel que afunda, mais si o Barça chegara a afundir, sería unha catástrofe das dimensións da do Titanic. (Foto de Shay)