18/02/2009

MAL PARTIDO, PÉSIMO RESULTADO

O Dépor volveu saír escaldado dun campo escandinavo, como xa é tradición, pero desta volta cun resultado especialmente duro (3-0), que non resultará en absoluto doado de remontar en Riazor. O Aalborg tampouco necesitou facer o partido da súa vida. No primeiro tempo, fóra dun susto no primeiro minuto, pouco máis ameazou a porta de Aranzubia, agás nunha xogada a balón parado que resolveu acertadamente o porteiro rioxano. O Dépor, en cambio, dominaba o balón e achegábase con relativa frecuencia á area contraria, inda que Valerón non atopaba socio dada a incapacidade de Mista para o desmarque e a tendencia de Pablo Álvarez a illarse do mundo e facer a guerra pola súa conta. Posíbelmente o Dépor fose mellor aos puntos na primeira metade inda que non contabilizase ningunha ocasión clara de gol. Na segunda, logo dun arreón inicial do Aalborg, o Dépor parecía que quería continuar a dominar o xogo, pero nunha contra, os dinamarqueses marcaron o primeiro, despois dun erro defensivo do habitualmente fiábel Piscu. O das Pontes non soubo medir un balón cruzado de banda a banda ao que lle perdeu a pista, e permitiu que o dinamarqués Due controlara facilmente a bola, recortara e marcara. Foi despois do gol do Aalborg cando chegaron os mellores minutos do Dépor, salientando unha chilena de Mista ao traveseiro. Pero todo o esforzo durou o que tardou en chegar o segundo gol de Due, despois dun novo erro defensivo ao marcar o fóra de xogo. Con dous en contra, ao Dépor custoulle atopar os restos para ir cara arriba e a guinda acabouna poñendo o ínclito Ivanov, quen xa participara activamente fai uns anos na debacle do Dépor en Marsella na Intertoto, que nunha xogada intrascendente a dous minutos do final quixo pitar un penalti que acabou por converterse no 3-0, unha dura lousa para un equipo que empezaba a soñar cunha actuación fermosa na UEFA este ano, e que para iso, agora terá que apelar enésima noite máxica en Riazor. Alí estaremos